Articles

De multifactoriële oorzaken van voedselallergie

NTvAAKI - jaargang 20, nummer 2, mei 2020

dr. C.D. Westerlaken-van Ginkel

SAMENVATTING

“Food allergy is the invisible gun pointed at our son’s head and we have no way of taking out the culprit” – Suzi Catchpole, moeder van een 5-jarig jongetje met pinda-allergie.

Op 10 oktober 2018 promoveerde Dorien Westerlaken – van Ginkel aan de Rijksuniversiteit Groningen op het proefschrift getiteld: ‘The multifactorial nature of food allergy’. Het onderzoek werd verricht op de afdeling kinderlongziekten en allergologie van het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG. Het onderzoek werd begeleid door prof. dr. Ewoud Dubois – kinderarts, allergoloog en hoogleraar kinderallergologie, en prof. dr. Gerard Koppelman – kinderarts, pulmonoloog en hoogleraar kinderlongziekten. Voedselallergie komt frequent voor bij zowel volwassenen als kinderen. In dit proefschrift worden onder andere de risicofactoren beschreven die worden geassocieerd met voedselallergie. Indien u het volledige proefschrift wilt lezen kunt u contact opnemen via de gegevens in de onderbalk of de volgende website bezoeken: https://tinyurl.com/yc6h5j3t.

(NED TIJDSCHR ALLERGIE, ASTMA, KLIN IMMUNOL 2020;20:76-79)

Lees verder